Clinica Veterinara Calvaria  ofera o gama larga de servicii cardiologice, in randul animalelor.

Colaborăm cu Conf. dr. Iuliu Scurtu PhD, MSc, DVM de la Clinica de Cardiologie Veterinara Cluj-Napoca pentru servicii de cardiologie veterinară. 

Avem posibilitatea să investigăm cordul la cele mai înalte standarde de la noi din țară 

Dacă prietenul tău suferă de o patologie cardiacă, cu siguranță vei afla diagnosticul. Suntem cei mai buni, iar dacă ne ceri părerea, te vei convinge. Avem aparatura și personalul pregătit pentru a satisface cei mai exigenți proprietari. 

Cele mai frecvente modificări asociate unei patologii cardiace sunt: 

  • Tusea 
  • Oboseala la efort 
  • Distensia abdominală (ascita) 
  • Tahipneea (respirația accelerată) 

Dacă identificați simptomele de mai sus vă recomandăm un consult de specialitate. Dacă ajungi la clinica noastră iti vom putea spune despre starea de sănătate a inimii companionului tău înaintea, apariției acestor semne. Recomandăm examen cardiologic la toți câinii și pisicile peste 8 ani, odată pe an sau la apariția modificărilor mai sus amintite.

Metodele paraclinice de investigare cardiacă sunt: electrocardiografia (ECG) și ecocardiografia, ambele fiind utilizate in cursul investigatiilor noastre.

Electrocardiografia permite identificarea anomaliilor de ritm (aritmiilor), care pot să fie răspunzătoare de decesul pacienților. 

Un diagnostic precoce al aritmiilor asociat cu o terapie corectă reduce gradul de fatalitate asociat acestui tip de patologie. 

Ecografia este metoda de investigație noninvaziva care permite evaluarea dimensiunilor tututor structurilor cardiace cât și a funcției cordului. Așadar obținem informații despre dimensiunea camerelor cardiace, despre pereții inimii sau despre vasele cordului (artera aorta, artera pulmonară, vena cavă caudală, vena cavă cranială). De asemenea, ecografia oferă informații despre funcția cordului. 

Noi stim că suntem cei mai buni, dacă ne vizitezi te vei convinge!!

Programare