Am absolvit Facultatea de Medicină Veterinară Cluj-Napoca, făcând parte din promoția 2014-2020. Imediat după absolvire, m-am alăturat echipei clinicii.
Părinții mei îmi povestesc că decizia mea de a deveni medic veterinar a fost luată „de când eram înaltă cât o găleată”. Pe când aveam 6 ani, tatăl meu a încercat să îmi arate „cu ce se mănâncă” medicina veterinară și că să profesezi în această meserie, nu înseamnă să te joci în fiecare zi cu pufoșenii. Zis și făcut. A rugat un medic veterinar din oraș să mă primească pentru o zi în cabinet, pentru a asista la toate manoperele din acea zi fără să mă menajeze vreo secundă de cazurile mai puțin fericite. Mare i-a fost mirarea când m-am întors acasă și i-am spus că voi merge la cabinet și a doua zi. Și asta am făcut de atunci, în fiecare vacanță de vară, zi de zi.
Primele mele animăluțe fac parte din categoria Noilor Animale de Companie. Am avut în copilărie un purceluș de guineea pe nume Xena care a trăit 8 ani. Apoi au urmat o pereche de veverițe siberiene pe nume Kink și Shy care mi-au fost companioni timp de 6 ani. De aici a pornit și dorința de a cunoaște mai multe în domeniul NAC.
În momentul de față, din familia mea fac parte o femelă din rasa Beagle și un mascul din rasa Husky, Dusty și Blu. Cu ajutorul lor, am reușit să fac față celor mai solicitante momente. În drumețiile noastre pe munte cu ” casa în spate”, ei m-au învățat cum să ma deconectez și să fiu prezentă în moment.
Ei mi-au mai arătat că un medic veterinar strălucit nu are nevoie numai de cunoștințe medicale, ci are nevoie de dăruire, de compasiune, de răbdare să înțeleagă cu adevărat nevoile fiecărui pacient al său.